Obilježen Dan slobode dokumenata 2015

Dan slobode dokumenata obilježen je  u srijedu, 25. ožujka 2015. na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Sva planirana predavanja su održana prema rasporedu. Dobili smo brojne pohvale na organizaciju i sadržaj predavanja, te upućujemo pohvale svima koji su se uključili u obilježavanje DFD-a i zahvaljujemo svima koji su nas posjetili.

Što se tiče tematike predavanja, pokrili smo zaista širok spektar disciplina: računarske i ekonomske aspekte slobodnog softvera, iskustva (i glavobolje) novih korisnika prilikom migracije (uključujući pisanje matematike i referenci), otvorenost u javnoj upravi, te principe otvorenog koda van domene razvoja softvera.

Posjećenost je u prvom dijelu bila približno 100 ljudi, a do samog kraja programa ostalo je 30-tak najodvažnijih. :-D Veseli nas što je Danu slobode dokumenata, osim studenata informatike i računarstva, prisustvovao i velik broj studenata drugih usmjerenja i građana koji nisu vezani za Sveučilište.

Sva predavanja su snimljena (zahvaljujući Davidu Dubroviću) te je video snimke je moguće pronaći na YouTubeu i u nastavku.