Ekipa

Trenutni članovi Riječke podružnice HULKa (navedeni su u formatu ime, fakultet ili tvrtka, preferirana distribucija):

Bivši članovi su:

Trenutni članovi

Luka Vretenar

Trenutno zaposlen u razvoju softwarea u GlobalLogicu, diplomirao sam elektrotehniku na Tehničkom fakultetu, te sam jedan od članova LinuxLaba.

Interesi su mi mobilna robotika, umjetna inteligencija i operacijski sustavi, specifično GNU/Linux, te promocija korištenja slobodnih rješenja gdje je to moguće.

Domagoj Margan

Student sam doktorskog studija računarstva, smjer računalni sustavi na Imperial College London. Bivši sam student Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci gdje sam bio i demonstrator iz kolegija Operacijski sustavi 1, Operacijski sustavi 2 i Distribuirani sustavi.

Općenito me zanima uporaba Linuxa kao cjelovitog i kvalitetnog operativnog sustava te iskorištavanje potencijala slobodnog softvera i softvera otvorenog koda za stručne i znanstvene potrebe. Znanstveno me zanimaju distribuirani računalni sustavi, računarstvo visokih performansi, teorija kompleksnih mreža i umjetna inteligencija.

Vedran Miletić

Zaposlen sam kao asistent na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci, a vanjski sam suradnik na Tehničkom fakultetu i Odjelu za biotehnologiju. Poslijedoktorsko usavršavanje proveo sam na Heidelberškom institutu za teorijske studije.

Znanstveno me interesira modeliranje i simulacija računalnih mreža, a od alata specifično radim s mrežnim simulatorom ns-3. Osim toga, u posljednje vrijeme bavim se intenzivno računalnom kemijom, ponajviše alatima GROMACS i CP2K u kojima se trudim pridonijeti razvoju.

Općenito me interesiraju Mesa, LLVM i povezani projekti, TeX i prijatelji (ConTeXt, LaTeX, zbivanja oko TeX Live distribucije, posebno LuaTeX, TikZ/PGF, biblatex i siunitx), Sphinx i reStructuredText te ALSA i ostatak audio stoga na Linuxu. TeX i Sphinx koristim svakodnevno u pripremi nastavnih materijala.

David Dubrović

Student sam računarstva na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Član sam IEEE studentskog ogranka Rijeka i jedan od pokretača LinuxLaba.

Zanimaju me audio na Linuxu (ALSA i PulseAudio), grafički driveri (Mesa/Gallium3D, KMS, naročito za radeon) te promocija mogućnosti korištenja slobodnog softvera uopće.

Jovan Jokić

Student sam na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Zanima me sigurnost i white hat hacking.

Snežana Mamula

Studentica sam Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Zanimaju me baze podataka (MySQL, PostgreSQL) i alati za brzi razvoj softvera.

Sonja Deronja

Studentica sam Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Zanimaju me Linux i slobodan softver općenito, i nadam se vremenom specijalizirati za neko područje koje mi se osobito svidi.

Kristijan Lenković

Menadžer sam u Coadriji. Radim i dev i ops (ne radimo li svi?), a specifično me zanimaju web tehnologije. U posljednje vrijeme uglavnom koristim Node.js kao platformu za razvoj aplikacija.

Edvin Močibob

Diplomirao sam na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci, gdje sam bio demonstrator iz kolegija Računalne mreže 1 i Računalne mreže 2. Trenutno radim u Coadriji kao Python developer.

Zanima me općenito Python i C++ programiranje te paralelno (preciznije CUDA) programiranje. Interesiraju me i TeX i LaTeX, koje često koristim.

Domagoj Stolfa

Student sam računarstva na  Sveučilištu u Cambridgeu. Prije nego sam se otisnuo u svijet, preddiplomski studij sam završio u lijepoj našoj na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Zanimaju me formalne metode (matematička logika, teorija tipova, operacijska i denotacijska semantika, teorija dokaza, …), teorija programskih jezika i optimizacijski prevoditelji te razvoj i dizajn operacijskih i distribuiranih sustava. Preferiram i promičem slobodan softver i softver otvorenog koda, a od programskih jezika preferiram Haskell, OCaml i Agda.

Bivši članovi

Armando Vega

Radim kao sistem administrator u Nimiumu. Linuxom se bavim od kamenog doba i sanjam električne ovce, iako nisam android.

Luka Unuk

Student sam informatike na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Zanimaju me mrežno programiranje, web programiranje, web standardi i moderne web tehnologije, a specifično PHP, CSS i JavaScript.

Ivan Ivakić

Student sam Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Zanima me web programiranje (PHP, Python) i simulacija računalnih mreža (ns-3).

Marko Karešin

Bivši sam student Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Zanima me Linux distribucija Fedora.

Maja Grubišić

Studentica sam Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Zanimaju me algoritmi i strukture podataka te objektno orjentirano programiranje, a najviše radim s programskim jezicima C++ i Python.

Dea Marin

Diplomirala sam računarstvo na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a trenutno radim u iOLAP-u.

Zanima me promocija korištenja Linuxa kao operacijskog sustava za korištenje u svakodnevnom radu i učenju računarstva.

Maja Perušić

Diplomantica sam informatike na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci, a radim u iOLAP-u.

U dodir sa slobodnim softverom došla sam istražujući alternativne programe za grafičku obradu poput GIMP-a i moje područje poznavanja većinom se veže uz rad sa sličnim alatima.

Mladen Bočev

Magistar sam edukacije informatike, diplomirao na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Tijekom izrade diplomskog rada susreo sam se s TeX-om i ConTeXt-om što je za posljedicu imalo i daljnje zanimanje za tu tehnologiju.

Bavim se i proučavanjem virtualizacijske tehnologije (ponajviše Oracle VirtualBox) i tehnologija A/V kompresije (ponajviše VLC i x264). U slobodno vrijeme se bavim fotografijom.

Luka Bernić

Apsolvent sam filozofije i informatike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Zanimaju me topologija, lamba-račun, logičko programiranje, i općenito sve vezano uz Common Lisp i Haskell.

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.